En Español.
In English.
En Francais.
Im Deutsch .
CASA LUCY
Os Pozos 17
27545 O Savinao - Prov. Lugo Galicia-Spanje

Ons huis is nabij de top van een heuvel gelegen in "Os Pozos"; met een prachtig panorama, op 3 kms van het dorpje Currelos (deelgemeente van "O Savinao" in de Provincie Lugo Galicia/Spanje).
Het is geschikt voor families die tesamen met mindervaliede personen (is wel onze vereiste) goedkoop op vakantie willen en ook voor kleine groepen mindervalieden(tot max.11 personen; begeleiders incl.).
Indien U meer dan 10 personen wenst te laten overnachten kunnen we een deal maken met een hotel in de buurt (alwaar ook een gehandicapte en 8 personen kunnen overnachten etc.).
De positie van Casa Lucy biedt de gasten veel privacy;gezien er weinig andere woningen direct rond ons huis zijn. Het beschikt over een private tuin (1.5Ha) met dichtbegroeid bos (0.5Ha) , een zwembad (voorzien van lift voor de mindervalieden)
en een barbeque-aerea om ook in openlucht te eten. Mini biljard, voetbalspel, zandbak, speelrek, woonwagen, petanque-veld, ezelrit, allerlei gezelschapsspelen, speelauto's, -kranen, vlieger, fietsen, zwembadbootje ea... voor de kinderen.
Sateliet-TV (600 kanalen: zelfs Nederlandstalige), DVD, CD, computer, Video, Stereo, Fax en Telefoon, boeken, gezelschapsspelen ea. voor de volwassenen.

Het huis heeft beneden 3 twee persoonsslaapkamers, elk voorzien van hun eigen badkamer met douche (elk volledig uitgerust voor gehandicapten ). Tevens beschikken we over een bedlift, electr bed, rolstoel, krukken, wc-adaptor, steunen, haardroger ea. Alsook een ruime keuken, berging, waslokaal en eetzaal (tot 16 pers), Tv en leeshoek, speelaerea, bureel ea. staan ter beschikking.

Op de 1e verdieping zijn er 2 tweepersoonsslaapkamers elk voorzien van eigen badkamer met douche, alsook is er een eenpersoons- en een tweepersoons-kamer dewelke gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijke badkamer met bad/douche. Het 1e verdiep is naast de trap ook bereikbaar met een stoellift. Tevens is er een TV en leeszaal en keuken/berging en eetzaal.

Restaurantjes zijn er reeds op 3 km afstand, alsook supermarktjes, bars etc. Voor uitgebreid middag- of avondeten wordt hier 12 Euro per persoon gerekend alles incl.(voorgerecht, hoofdschotel en nagerecht, wijn, water en brood inbegrepen).
In huis hebben we een aanpasbare eetzaal en keuken voor het ontbijt of in het geval U een gebeurtenis, vergadering of seminarie wil organiseren. We kunnen U ook begeleiden met onze bus voor 6 pers en 2 rolwagens (gehandicaptvriendelijk). Afhaling aan de Luchthaven is ook mogelijk (heen en terug Vigo/Santiago 40 Euro). Vergoeding is minimiem gehouden op +/- 1 Euro per 10Km (mits een fooi op het einde van de dag).

In Galicia, ook gekent als het groene hart van Spanje, is het toerisme in opkomst vanwege de ongekende harmonie tussen, natuur, oudheden, historische centra, cultuur. In de regio vestigen zich ook steeds meer inwoners uit andere landen van de Europese Unie of kopen er een tweede woning. Landelijke rust, goede voorzieningen en een onnavolgbare keuken vormen de grote trekpleister.
Onze streek is makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Ryanair vliegt goedkoop vanuit Charleroi naar O Porto (afhaling aldaar door ons busje en terugbrengen kost 70 Euro). Iberia (zoals ook KLM, Air France ea.) vliegen op Santiago de Compostela en ook op Vigo (de luchthavens van Vigo en Santiago zijn op 130 km afstand van ons huis; via goede wegen).
Onze streek vormt een ideaal uitgangspunt om te genieten van de rust van het omliggende heuvel- en berglandschap en anderzijds kunnen we tochtjes per bus maken naar schitterende steden als Montforte, Chantada, etc.(+/-0.5 u) of Vigo, Santiago de Compostela, La Coruna, etc. (+/-1.30 u) de kust of een groot aantal musea bezoeken, Portugal verkennen (2 u) etc.
Daarnaast zijn er in de meer directe omgeving talloze charmante - van oorsprong middeleeuwse - dorpjes die in toenemende mate gerestaureerd worden voor weekend en zomertoerisme. Veel toeristen bezoeken meerdere malen Orense,Lugo, Vigo per auto of per trein vanaf Montforte. En niet te vergeten de talloze wandelingen die men kan maken in de omringende heuvels/bergen met de altijd omringende prachtige bossen. Ook kan men in 30 tot 60 minuten de schitterende stuwdam en meer van de Minjo gaan aanschouwen; met ev. boottochten. De Atlantische oceaan en de zandstranden in Cangas zijn ongeveer 130 km ver weg (1h20 autorijden).

Wat vindt U nog zoal bij of in onze woning ? Kinderbedjes, aangepaste eetstoelen en verzorgingstafel, Parkeerruimte, Tuin met tuinmeubilair, Grote veranda met tafels en stoelen om buiten te eten /Barbeque, Zwembad (8m x 4m en 1.6m diep) met ligzetels, lift voor gehandicapten, opblaasbaar roeibootje, zwemaccesoires ed., ezelritten, petanqueveld enz.

AFSTANDEN: meest nabije grotere dorp 3 km, Montforte 30 km, Chantada 40 km, Santiago 130 km, Vigo (luchthaven) 140 km, Santiago (luchthaven) 125 km...

PRIJZEN: In de prijs van 40 Euro per dag per kamer is inbegrepen: Uitgebreid ontbijt, Water, electriciteit en verwarming, Wekelijks vers bed- en badlinnen,...

De waarborgsom is €.200; bij boeking te storten voor aanvaarding; welke verekend zal worden na Uw verblijf.

BESCHIKBAARHEID: 4 MAANDEN VOORAF AAN TE VRAGEN bmv e-mail: casa.lucy@gmail.com
Kamers voorzien van DUBBELBEDDEN of 2 EENPERSOONSBEDDEN (aanvragen aub) U HUURT PER KAMER.

ER ZIJN EV. OOK ANDERE PERSONEN DIE IN HET HUIS WONEN OF DIE GEBRUIK MAKEN VAN HET ZWEMBAD ED.

WAAR IS ONS HUIS????
Daar in de driehoek tussen Santiago de Compostela,Lugo en Ourense vindt je zeker op Uw kaart Escairon of O Savinao (dichtbij Montforte)
GPS gegevens: 42º41'35.72" N 7º36'58.45" O
Bel ons als U dichtbijkomt. GSM 0034617752407